Ontvang de tools en handvaten op het gebied van ondernemerschap

Hoe werkt het?

Behoefte bepalen

Eerst gaan we samen vaststellen wat de behoefte en uitkomst is voor de doelgroep binnen ondernemerschap.

Programma opstellen

Vervolgens stellen we een programma samen met onderdelen en werkvormen die voor de doelgroep werken en hoe we gaan toetsen of het doel behaald is.

Inplannen en realiseren

Nadat de offerte is geaccepteerd nemen de volgende stap in het realiseren van dromen en ambities van jonge ondernemers.

Op school

Wij helpen scholen bij de invulling van keuzedelen en lessen in ondernemerschap. Wij begeleiden het gehele proces gedurende de periode van het vak. Na de uitvoering van het programma weet elke deelnemer of een eigen onderneming in zijn of haar toekomst past.

l

Startup program op school

U

Ondernemend gedrag

Z

Keuzevak en keuzedeel

Indeling van het program 

Het programma is gevuld met verschillende lessen op het gebied van ondernemerschap. Naast de inhoudelijke onderdelen van het ondernemen komt er ook veel inspiratie bij kijken. Zo worden meerdere gastsprekers (uit het Network) uitgenodigd die hun (ondernemers)verhaal delen en vragen van cursisten beantwoorden. Ook worden er waar mogelijk bedrijfsbezoeken georganiseerd. Hierdoor weet de student of medewerker beter in te schatten wat er komt kijken bij ondernemerschap en of het ook bij hen past.

Effectuation

Zo begint het met Effectuation, waarbij de ondernemer centraal staat en alles over zichzelf en het inzetten van beschikbare middelen in zijn of haar omgeving te weten komt.

Idea Generation

Vervolgens gaan ze aan de slag met Idea Generation, om een mogelijke oplossing te bedenken voor een probleem waar ze tegen aan lopen.

Design Thinking

Aan de hand van Design Thinking wordt deze oplossing verder geconcretiseerd tot een prototype, waarna deze oplossing direct getest kan worden.

Valideren

Valideren (testen) op de markt hoort erbij om de slagingskans van jouw idee te bepalen zonder er veel geld, tijd en moeite in te steken.

Workshops

Met behulp van onze workshops wordt het prototype een product of de dienst en voldoet de start-up aan alle voorwaarden om in de markt gezet te worden.

Marketingactiviteiten

Inzetten van gratis of betaalbare marketingactiviteiten via Facebook, Instagram, Linkedin etc. zijn in deze tijd enorm van belang voor het laten slagen van je start-up.

Keuzedeel programma alfa-college sport en bewegen

Top 4 workshops

Onze workshops worden met zorg gegeven door onder andere leden van het Belieff Network, die expert zijn op één van de betreffende onderdelen. Hieronder worden een aantal van onze populairste workshops getoond. Meer workshops zijn: Idea Generation, Design thinking, Business Model Canvas, Website bouwen, Marketing, Social media en Sales.

Zakelijk vloggen

Produceer je eigen zakelijke vlog voor jouw organisatie.

Start-up Launcher

Maak met de Idea Launcher een prototype voor jouw organisatie.

Pitchen

Ontwikkel een ijzersterke pitch voor jouw organisatie.

Effectuation

Leer welke capaciteiten jij kunt inzetten voor jouw organisatie.

Het program is ook volledig online beschikbaar!

Volg de trainingen wanneer het voor jou relevant is en jij er tijd voor hebt. Moet je deze week jouw innovatie pitchen? Volg de pitch training! Op zoek naar innovatieve ideeën om de wereld een stuk beter te maken? Volg Startup Idea Generator en Idea Launcher! Liever gelijk weten of de markt jouw product wel ziet zitten? Begin gelijk met digitaal prototypen en lanceer binnen een uur jouw website!

On – demand

Z

10 trainingen

W

Intergrale aanpak

uur video content

ondernemers

Workshops

Wil je vrijblijvend advies?

Stuur gerust een mail

Heb je een korte vraag?

Stuur snel een Whatsapp bericht

Onze voordelen

 Volledige programma's tot losse lessen

  De juiste spreker voor elke vraag

 Persoonijk advies

Bezoekadres

Lopendediep 22A

9712 NW Groningen

Copyright Belieff | Ontwerp door Ewired